torstai 27. syyskuuta 2012

Sanna Kurki # 7, Vahijärvi






Syntynyt: 4.5.1973 Porvoossa
Vanhemmat: äiti erikoissairaanhoitaja ja isä rakennusmestari
Sisarukset: ei ole
Perhe: yrittäjä-aviomies, lapset 16, 14, 9


Koulut ja ammatit:
  1. Särkijärven ala-aste (1986)
  2. Askolan yläaste - peruskoulun päättötodistus (1989)
  3. Askolan lukio - ylioppilas (1992)
  4. Maatalousnormaalikoulu, Järvenpää - yo-viljelijä (1993)
  5. Orimattila-instituutti, Orimattila - kotitalousteknikko (1996)
  6. Edupoli, Porvoo - merkonomi (2010)
Työpaikat:
  1. Servi Systems - laitosapulainen Porvoon sairaalassa 1992
  2. Kesko Oyj - jalkine- ja kodinosaston myyjä Porvoon Citymarketissa 1994
  3. Askolan Kunta - keittiöapulainen / keittäjä vanhainkodin keittiössä 1995
  4. Viljelijä vuodesta 1996 lähtien
  5. T:mi Lassi Kurki - laskutus ja kirjanpito 1997 lähtien
  6. T:mi Askolan Kone - laskutus ja kirjanpito 2007
  7. Askolan Kone Oy - yrityksen perustaminen, taloushallinto 2008 lähtien
Olen lähes paljasjalkainen askolalainen. Synnyin sairaanhoitajaäidin ja rakennusmestari-isän perheeseen Porvoossa, jossa asuin pikkulikka-ajan, mutta vietin silloinkin kesät Askolassa.

Aloittaessani koulunkäynnin minusta tuli särkijärveläinen. Koulutaipaleen ensimmäiset vuodet kävin isoisoisäni rakentamassa Särkijärven "kansa"koulussa. Ala-asteen jälkeen siirryin Askolan yläasteelle, josta jatkoin silloin vielä samoissa tiloissa toimineeseen Askolan lukioon. Kirjoitin sieltä ylioppilaaksi 1992 ja lähdin opiskelemaan viljelijän ammattitutkintoa, koska halusin jatkaa kotitilan hoitamista. Päätin kuitenkin opiskella toisenkin ammatin. Opinto-oppaan kannesta kanteen luettuani, kiinnostuin kotitalousteknikon koulutuksesta. Pääsinkin Orimattilan koti- ja laitostalousoppilaitokseen ja valmistuin (koulun yhdistyttyä ammattiopistoon) Orimattila-instituutista 1996.

Vähän isommalta tilalta kotoisin olevan mieheni Lassin tapasin tanssikurssilla. Keväällä 1995 muutimme Askolan Monninkylän laitamille, Vahijärven kyläyhteisöön ja kesällä sanoimme Tahdon kotikirkossamme. Valmistujaisvuoden syksyllä syntyi esikoisemme Roosa ja ostimme ensimmäisen oman peltolohkon. Seuraavana vuonna teimme sukupolvenvaihdoksen Lassin kotitilalla ja minusta tuli viljelijä. 1998 syntyi Tommi. Lassi toimi tuolloin kaivinkoneurakoitsijana, viljelytyöt teimme yhdessä, minä hoidin kirjanpidot ja muut paperityöt. Vuonna 2000 aloitimme luomutuotannon ja olemme siitä lähtien kehittäneet tilaa ja tuotantoa aktiivisesti. Lapset olen hoitanut kotona ja lähellä asuvat isovanhemmat ovat auttaneet tarvittaessa.

2002-vuodesta lähtien olen käyttänyt Askolan koulupalveluja, kun Roosa aloitti kunnille pakolliseksi säädetyn esiopetuksen iloksemme lähikoulussamme Vahijärvellä. Seuraavana keväänä syntyi kuopuksemme Helka. Siitä asti olen ollut Vahijärven koulun vanhempaintoimikunnan ja myöhemmin -yhdistyksen johtokunnassa. Nykyisin toimin kolmatta vuotta puheenjohtajana. Olen toiminut myös yhdistyksen sihteerinä, varapuheenjohtajana ja tiedotusvastaavana (edelleen).

Koulun aloittamisen aikaan vein Roosan tutustumaan partiotoimintaan, koska olin itsekin lapsena partiossa ja pidin sitä hyvänä ja kasvattavana elämäntapana. Kuinka ollakaan innostuin itsekin toiminnasta uudelleen ja vuodesta 2004 lähtien olen toiminut askolalaisessa partiolippukunta Kirnun Kiertäjissä, itäisen Uudenmaan lippukuntien LAPPA-alueella ja Uudenmaan Partiopiirissä lukuisissa pesteissä.

Vuonna 2008 käynnistimme Lassin kanssa Askolan Kone Oy:n ja solmimme huoltosopimuksen Hankkija-Maatalouden kanssa. Alussa vierasta työvoimaa oli yksi, nyt heitä on neljä. Vastaan yrityksen talous- ja toimistoasioista sekä toimitilojen huollosta. Vahvistaakseni osaamista muuttuneessa tilanteessa ryhdyin opiskelemaan liiketalouden perustutkintoa taloushallinnon koulutusohjelmassa yrittäjän oppisopimuksella ja valmistuin merkonomiksi 2010.

Lähdin yrittäjänä, kuntalaisena ja yhdistysaktiivina innokkaasti mukaan Askola Areena -projektiin. Toimin alusta lähtien valmistelevassa toimikunnassa sekä yhtiön perustamisen jälkeen sen ensimmäisessä hallituksessa.

Askolan Keskustan toiminnassa aloitin kymmenisen vuotta sitten. Aluksi kuunnellen ja kysyen sekä ideoita tuoden. Nykyään olen Askolan Keskustan kunnallisjärjestön johtokunnan jäsen ja sihteeri sekä Läntisen paikallisosaston varapuheenjohtaja.

Lasten ollessa pieniä tutustuin Askolan seurakunnan palveluihin. Vuosina 2002-2010 olin mukana myös päätöksenteossa kirkkovaltuuston jäsenenä sekä lapsi- ja nuorisotyön johtokunnassa.

Kuntapolitiikkaa olen seurannut koko ajan mielenkiinnolla. Meneillään olevan vaalikauden olen istunut Askolan edustajana neljän kunnan yhteisessä Rakennus- ja ympäristölautakunnassa sekä viimeiset kaksi vuotta Itä-Uudenmaan aluepelastuslautakunnassa Askolan edustajana.

Olen sitä mieltä, että kuntalaiset ovat oman arkensa asiantuntijoita. Heidän pitää voida osallistua päätöksentekoon esim. tekemällä aloitteita asioiden ja toimintatapojen muuttamiseksi. Aloitteet pitää ottaa vakavasti ja tutkia huolella. Kaikkia ei voida välttämättä toteuttaa, mutta silloinkin aloitteentekijää pitää tiedottaa asiasta riittävästi.

Olen itse tehnyt mm. seuraavia aloitteita:

Porvoossa asuessani alle kouluikäisenä piirsin kaupungille aloitteen jalkakäytävien hiekoittamisesta siten, että ikäihmisten potkukelkat ja lasten pulkat pystyisivät liikkumaan väylillä. Aloite hyväksyttiin ja toteutettiin.

Ollessani Särkijärven koulussa, siellä oli oppilaiden käytössä ulkovessat. Tein Askolan kunnalle aloitteen, että vessojen puisiin istuimiin saataisiin styroxiset istuinsuojat lämpimämmän vessakäynnin takaamiseksi. Aloite hyväksyttiin ja toteutettiin.
Todettakoon, että Särkijärven koululle tehtiin sisävessat talkoilla sinä vuonna, kun minä lähdin sieltä.

Viime vuonna tein Askolan kunnalle aloitteen kantatien 55 alittavan karjatunnelin siirrosta Helkamäentien risteykseen Vahijärven ja Monninkylän välisen kevyen liikenteen liikkumisen turvallisuuden parantamiseksi. Kunta lähetti aloitteen Uudenmaan ELY-keskukselle, joka ei ottanut aloitetta toteutukseen ainakaan vielä perusteella, että Helkamäentieltä puuttuu kevyen liikenteen väylä, joka tarvitaan alikulun rakentamiseksi. Tämä aloite vaatii vielä jatkotoimia.

Olen ollut mukana tekemässä useita yhdistysten aloitteita ja kannanottoja mm.:

-kouluruokailun ja puhtaanapidon konsultointiin ja järjestämiseen
-kouluverkkoselvitykseen
-maataloushallinnon palveluiden järjestämiseen
-lähiliikuntapaikan rakentamiseen
-kunnan periaatteisiin liittyen koulujen vanhempainyhdistysten tukemiseen

Olen ollut jo monessa mukana. Olen innokas oppimaan uutta ja kehittämään itseäni. Nyt olen jättämässä muita tehtäviä uusille ja nuoremmille kyvyille, jotta pystyn antamaan kaikkeni askolalaisten hyväksi kunnan päätöksenteossa. Haluan antaa monipuolisen kokemukseni ja kuuntelijan taitoni Teidän käyttöönne.


Askolalaisuus on sydämenasia <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti